فروشگاه اینترنتی چیست و چگونه راه اندازی کنیم؟

اصطلاح فروشگاه اینترنتی به زبان ساده یک فروشگاه خدمات و محصولات در شبکه جهانی وب است. فروشگاه اینترنتی بخش جدایی ناپذیر فرآیندی به نام خرید آنلاین می باشد که در آن بازدیدکنندگان محصولات و خدماتی که نیاز دارند را به صورت آنلاین خرید می کنند. راه اندازی فروشگاه اینترنتی در نگاه اول بسیار دشوار است ولی با شروع درست و ایده مناسب می تواند بسیار لذتبخش باشد.
فرآیندهای فروشگاه اینترنتی
در سیستم خرید آنلاین یا فروشگاه اینترنتی سه روش برای تجارت وجود دارد. اولین روش فرآیند فروشگاه آنلاین بین خریدار و کارآفرین یا تولیدکننده انجام می شود. در روش دوم فرآیند خرید بین دو کارآفرین یا دو کسب و کار صورت می گیرد، بدین صورت که بین خریدار و تولیدکننده یک واسطه وجود دارد.
روش سوم که بسیار مدرن است و بیشتر استفاده می شود. در این روش تجارت آنلاین شما می توانید محصولات مشابه زیادی را با برندها و تولید کننده های مختلف در فروشگاه اینترنتی مشاهده کرده و مقایسه نمایید. یکی از ویژگی های این نوع خرید بازگشت کالا در صورت مغایرت با عکس محصول می باشد.
اگرچه فروشگاههای آنلاین شیوهی فزایندهای برای خرید محصولات و خدمات مختلف هستند، اما مسائل مربوط به ایمنی و امنیت این نوع خرید اغلب شنیده میشود. البته، با توجه به این واقعیت که اینترنت عملا برای همه باز است، همیشه ممکن است اتفاق بیفتد که شخصی از داده های کاربر سوء استفاده کند. به همین دلیل، تقریباً هر فروشگاه اینترنتی باید برنامه خاصی داشته باشد که از اطلاعات محافظت کند و ایمنی دادههای کاربر را تضمین کند و همچنین از تغییرات غیرمجاز در دادههای ذخیره شده کاربر جلوگیری کند، اما همچنین امکان تأیید هویت کاربر را نیز دارد. بر این اساس، تقریباً همه فروشگاههای اینترنتی باید از روشهای رمزگذاری استفاده کنند تا اطلاعاتی را که کاربر به آنها میسپارد، ایمن شود.
مزایای فروشگاه اینترنتی
راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی مزایای زیادی دارد به همین دلیل مزایای فروشگاه اینترنتی هم بسیار زیاد است که در این قسمت به چند مورد اشاره می کنیم:
- دیده شدن محصول در سراسر جهان: اگر کسب و کار شما آنلاین باشد این امکان برای شما وجود دارد تا مردم از سرتاسر جهان محصولات شما را ببینند.
- به طور شبانه روزی در دسترس است: مشتریان شما می توانند در هر ساعت از شبانه روز محصولات شما را ببینند و خرید کنند. حتی این امکان بای مشتریان وجود دارد که محصولاتی را که می خواهند در سبد خرید بگذارند و در یک زمان دیگر برای خرید به فروشگاه شما مراجعه کنند.
- هزینه پایین: یک فروشگاه آنلاین هزینه های راه انازی بسیار پایینی نسبت به فروشگاه آفلاین دارد.
- پشتیبانی بهتر از مشتری: شما می توانید مشتریان آنلاین خود را به راحتی پشتیبانی کنید و به سوالات آنها پاسخ دهید. همچنین می توانید برای محصولات ویدئو بارگزاری نمایید تا بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند.
- انعطاف پذیری در فرآیند کار: اگر شما یک کسب و کار آنلاین داشته باشید نیاز به کارکنان و وسایل نقیله اضافی ندارید. همچنین هزینه اجاره ماهیانه هم کسر می شود و می توانید مستقیما محصول را از تامین کننده برای مشتری ارسال کنید.
مقاله پیشنهادی ما: چگونه با سرمایه کم کسب و کار راه اندازی کنیم؟
چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
راه اندازی یک فروشگاه تجارت الکترونیک ممکن است کاری پیچیده و چالش برانگیز به نظر برسد ولی با روش هایی که برایتان گفته ایم این کار بسیار آسان خواهد شد:
- ایده خود را انتخاب کنید:اولین قدم برای ایجاد یک تجارت الکترونیکی این است که بدانید چه محصولات یا خدماتی را به مشتریان خود می توانید ارائه دهید. شاید شما تولیدکننده باشید و یا با یک تولیدکننده در ارتباط باشید.
- تحقیق در مورد بازار و رقابت محصول: بازار هدف خود را مشخص کنید و رقبای خود را تجزیه و تحلیل نمایید تا بدانید چطور می توانید کسب و کار خود را از آنها متمایز کنید.
- نام تجاری و کسب و کار خود را انتخاب کنید:زمانی که بازار هدف و رقبای خود را شناسایی کردید، نوبت به انتخاب یک نام تجاری مناسب و در دسترس به همراه لوگو می رسد.
- انتخاب پلت فرم تجارت الکترونیکی مناسب برای ایجاد وب سایت:وقتی صحبت از پلتفرم های تجارت الکترونیکی می شود، گزینه های زیادی در بازار وجود دارد که قیمت های متفاوتی هم دارند. برخی از آنها ممکن است با قیمت پایین در دسترس باشند ، یا برخی ممکن است ویژگی های متفاوتی ارائه دهند. پس به دنبال قیمت پایین نباشید و همچنین به امکاناتی که به شما می دهد هم توجه کنید. یک فروشگاه آنلاین باید ویژگی هایی داشته باشد که در اینجا برای شما آورده ایم:
- دریافت نماد اعتماد الکترونیک
- ارسال محصول در سریعترین زمان ممکن
- توضیحات کامل در مورد محصولات
- اشاره به مزایا و معایب محصول
- قیمت های مناسب
- پیگیری سفارش و پشتیبانی قوی
- ثبت نام در فروشگاه
- سازگار با موبایل
- طراحی راحت و کاربر پسند
- کیفیت بالای تصاویر
- نظرات مشتریان
- نحوه ارسال
- تجربه مشتری: پس از ایجاد فروشگاه آنلاین، وقت آن است که به دنبال مشتری های خود باشید در کانالهای مختلف تبلیغات کنید تا مشتریان هدف خود را پیدا نمایید.
- بازاریابی برند خود: یک استراتژی بازاریابی برای برند خود بسازید و آن را اجرا کنید. برای جذب ترافیک به وب سایت خود، در مورد SEO و SEMاطلاعاتی کسب کنید، البته این یک پروژه تخصصی است که می توانید به سئوکار متخصص مراجعه نمایید تا به شما مشورت دهد. کمپین های تبلیغاتی ایمیلی و پیامکی راه اندازی کنید و بازخورد مشتریان خود را بررسی نمایید.
اکنون وقت آن است تا کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید. ما در مقاله ای جدا برای شما از راه اندازی کسب و کار اینترنتی و ایده های کسب و کار اینترنتی گفته ایم.
دیدگاهتان را بنویسید