10 چالش مالی برای کسب و کارهای کوچک و راه حل آن

10 چالش مالی کسب و کارهای کوچک و راه حل آن
ما به چالشهای مهمی که صاحبان کسبوکارهای کوچک با آنها مواجه هستند میپردازیم و راهحلهای عملی برای نحوه برخورد با آن چالشها را به شما ارائه میکنیم.
1 – کمبود بودجه نقدی
نقدینگی یک موضوع بسیار مهم و دائمی در راه اندازی کسب و کار است، فرقی هم نمی کند که کسب و کار شما به تازگی راه اندازی شده باشد یا سالها در تجارت بوده اید. جریان نقدی مطمئن ترین شاخص سلامت مالی یک بیزینس می باشد. از آنجایی که میزان نقدینگی مهمترین دلیل شکست کسب و کار است، اگر متناقض باشد کسب و کار شما ویران می شود.
برای اینکه نقدینگی شما بالا رود می توانید اعتباری که به مشتریان برای خریدهای اقساطی می دهید را محدود کنید، اگر انباری پر از محصولات دارید و جریان نقدی شما کاهش پیدا کرده است، محصولات انبار خود را کم کنید. همچنین بهتر است هر هفته وضعیت نقدینگی خود را از نظر کل فروش، مبالغی که بدهکار هستند و مبالغی که شما باید پرداخت کنید را بررسی نمایید.
یک جریان نقدی درست برای موفقیت کسب و کار شما اجباری است.
2 – بازاریابی و تبلیغات ناکافی
حتی اگر محصولات شما عالی باشند ولی مردم متوجه نشوند، فایده ای ندارد. برای کسب درآمد باید از بودجه خود استفاده کنید و برای تبلیغات سرمایه گذاری نمایید، فراموش نکنید این کار مستلزم یک برنامه دقیق می باشد.
این روزها رسانه های اجتماعی یک راه کم هزینه برای تبلیغات و بازاریابی هستند، اگر بتوانید از طریق فیس بوک، اینستاگرام و توئیتر تبلیغات و بازاریابی کنید عالی است اگر هم نمی توانید از یک نفر که در این زمینه کار می کند کمک بگیرید.
3 – عدم استفاده از بودجه
بسیاری از صاحبان کسب و کار ساعت ها زمان برای ایجاد بودجه می گذارند ولی از آن استفاده نمی کنند. یک طرح تجاری مستحکم و یک بودجه واقعی می تواند مسیر کسب و کار شما را تغییر دهد.
استفاده از بودجه به شما کمک میکند تا درآمد و هزینههای کسبوکارتان را بهطور همزمان مدیریت کنید و به کسبوکارتان طرحی محکم برای موفقیت میدهد. در اینجا منظور از بودجه حساب درآمد و خرج است.
جتما بخوانید » مشاوره کسب و کار قبل از هر اقدامی
4 – کمبود سرمایه
یکی از چالش های مالی کسب و کار کمبود سرمایه است. رشد کسب و کار شما بدون سرمایه گذاری بسیار دشوار است و با شکست مواجه می شود. برخی از کسب و کارها یک سرمایه گذار برای تامین مسائل مالی خود پیدا می کنند و یا بیزینس خود را با استفاده از وام شروع می نمایند.
بعد از نداشتن نقدینگی یکی از بزرگترین چالش های مالی کسب و کارهای کوچک نبود سرمایه کافی است.
5 – هزینه های پیش بینی نشده
اگر شما صاحب کسب و کاری باشید مطمئنا میزان بودجه و سرمایه ای که لازم است را فراهم کردید، اما این کافی نیست. هرچقدر هم شما عاقلانه خرج کنید، همیشه هزینه های پیش بینی نشده ای وجود دارند که باید برای آنها برنامه ریزی مالی داشته باشید.
بهترین کار برای هزینه های پیش بینی نشده این است که مبلغ بیشتری را برای بودجه خود در نظر بگیرید، اگر هزینه ای پیش نیامد که عالی است ولی اگر این اتفاق افتاد شما در موقعیت بهتری قرار دارید.
6 – مالیات
فرقی نمی کند چه کسب و کاری را راه انداخته اید، در هر صورت باید بر روی سودهای به دست آمده در سال مالیات بدهید. یکی از چالش های مالی در راه اندازی کسب و کار پرداخت نکردن به موقع مالیات است. اگر هزینه های خود را به درستی پیگیری کنید و از آن هزینه ها با عنوان کسر بهره بگیرید، مبلغ چشمگیری از مالیات شما کاهش می یابد.
اگر پرداخت های مالیاتی خود را به موقع پرداخت نکنید، مشمول جریمه های مالیاتی می شوید که بسیار سنگین است.
7 – استفاده نکردن از فناوری در کسب و کار
وقتی شما کسب و کاری راه می اندازید، بعد از مدتی متوجه می شوید بیشترین زمان خود را برای کارهای روزمره و کاغذ بازی صرف کرده اید و سود احتمالی خود را کاهش داده اید.
حتما بخوانید » راه اندازی کردن کسب و کار اینترنتی
بهترین کاری که شما برای مدیریت زمان خود می توانید انجام دهید، استفاده از اتوماسیون های اداری و به طور کلی فناوری در کسب و کار خود می باشد. نرم افزارهای حسابداری وجود دارند که کار را برای شما بسیار آسان می کنند، همچنین نرم افزارهایی برای ثبت کارهای کارمندان و بررسی روزانه فعالیت های آنان بدون اینکه بخواهید با آنها صحبت کنید، وجود دارد.
شما با استفاه از فناوری علاوه بر مدیریت زمان می توانید هزینه های خود را هم مدیریت کنید.
اگر از نرم افزارهای مالی برای مدیریت حسابداری خود استفاده نمی کنید به زودی با یکی از چالش های مالی در کسب و کار مواجه می شوید.
8 – عدم حفظ کارمندان
همانطور که در مقاله ای جدا برای شما آورده ایم که استخدام کارمند عالی را چطور انجام دهید، برایتان از هزینه های استخدام هم گفته ایم. جذب و حفظ کارمندان برتر مقرون به صرفه تر از استخدام کارمندان جدید است.
در برخی موارد، شما نمی توانید از ترک یک موقعیت توسط کارکنان خود جلوگیری کنید. اما ارائه یک محیط حمایتی، حقوق رقابتی، مزایای خوب و فضایی برای پیشرفت به کارمندان می تواند کمک زیادی به کسب و کار شما برای حفظ کارمندان خود کند.
در غیرانصورت با یکی از چالش های مالی کسب و کار مواجه خواهید شد.
مقاله پیشنهادی ما : بهترین سوالات مصاحبه شغلی
9 – به موقع پرداخت نکردن قبوض
یکی دیگز از چالش های مالی کسب و کار عدم پرداخت به موقع قبوض، کرایه و دستمزد کارکنان است. هرچند که در برخی موارد نادیده گرفته می شود ولی پرداخت مستمر دیرکرد می تواند کسب و کار شما را ضعیف کند.
10 – اختلاط امور شخصی و تجاری
جدا نگه داشتن امور مالی شخصی و تجاری یکی از مواردی است که کسب و کارهای کوچک نادیده می گیرند. یکی از چالش های مالی کسب و کارهای کوچک که باعث می شود در ابتدای کار شکست بخورند، همین اختلاط امور مالی شخصی و تجاری است.
با ایجاد یک حساب برای کسب و کارتان و استفاده از آن برای مدیریت حساب ها و هزینه و حتی حقوق خودتان از این مشکل جلوگیری می کنید. اینکار باعث می شود زمانی که می خواهید وجوه مالیاتی را پرداخت کنید از همه ی هزینه های خود مطلع باشید.
داشتن یک کسب و کار کوچک مجموعه ای از چالش های منحصر به فرد را همراه دارد که باید در زمان مناسب به آنها توجه و رسیدگی شود. اگر برای این چالش ها آماده نباشید راه کسب و کار شما بسیار کوتاه است.
دیدگاهتان را بنویسید