مشاور فروش چه کسی است؟

وقتی در مورد مشاور فروش صحبت می شود، بیشتر مردم تصور می کنند کسانی که با فهرستی از شماره تلفن ها تماس می گیرند و با مشتریان احتمالی صحبت می کنند و معامله را می بندند، مشاور فروش هستند. آیا واقعا اینها مشاور فروش هستند، ما در این مقاله برای شما خواهیم گفت که مشاور فروش چه کسی است، چه کارهایی انجام می دهد و چگونه می توان یک مشاور فروش شد؟
مشاور فروش کیست؟
مشاور فروش فروشنده ای است که از یک رویکرد برای فروش و تبلیغ محصولات و خدمات خود استفاده می کند. در واقع ارائه اطلاعات در مورد محصولات و خدمات به مشتریان احتمالی است، اما چگونگی ارائه اطلاعات یک مشاور فروش را از یک فروشنده معمولی متمایز می کند.
اصولا کارفرمایانی که محصولات و خدمات پیچیده یا سفارشی دارند، ترجیح می دهند یک مشاور فروش حرفه ای را با توانمندی های بالا استخدام کنند. مشاوران فروش معمولا به طور تمام وقت کار می کنند، گاهی ممکن است به صورت قراردادی برای یک شرکت مشغول به کار شوند. حقوق و دستمزد مشاوران فروش بستگی به سطح تحصیلات، گواهینامه ها، مهارت ها و تجربه های یک فرد دارد.
برای دریافت مشاوره کسب و کار کلیک کنید.
وظایف مشاوران فروش
یک مشاور فروش مهارت ها و تجربیات خود را برای کمک به کسب و کارها به کار می گیرد که ممکن است برای یک شرکت مشاوره دهد و یا به صورت قراردادی با شرکت های مختلف کار کند. وظایف یک مشاور فروش را در اینجا برای شما آورده ایم:
- با حضور در نمایشگاهها، کنفرانس های مرتبط، دنبال کردن سرنخ مشتریان موجود مشتریان بالقوه خود را پیدا می کند.
- با مشتریان قطعی و احتمالی تماس می گیرد و در مورد محصولات صحبت می کند و توضیح می دهد که چگونه این محصولات می تواند به آنها کمک کند و نیازهایشان را برآورده نماید.
- از مزیت های رقابتی محصول نسبت به محصولات رقبا و ویژگی های منحصر به فرد آن می گوید.
- در مورد شرایط فروش ، قیمت و شرایط قرارداد صحبت می کند.
- قرار ملاقات فروش با مشتریان احتمالی و فعلی را برنامه ریزی می کند.
- با مشتریان خود تماس می گیرد و از رضایت آنها مطمئن می شود.
- روش های نوآورانه فروش را دنبال می کند.
- برای کمک به بهبود آگاهی از برند و حضور آنلاین با تیم بازاریابی همکاری می کند.
- به دنبال راههای جدید برای جذاب کردن محصول و خدمات بهتر به مشتریان فعلی است.
- تمام سعی خود را می کند تا با دانش خود تمام خط مشی ها و رویه های شرکت را به روز نگه دارد.
الزامات آموزشی مشاور فروش
یک مشاور فروش بهتر است مدرک کارشناسی در مدیریت بازرگانی، بازاریابی، تبلیغات و یا ارتباطات را داشته باشد، همچنین مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی در پیشبرد این شغل مفید می باشد.
مشاوران فروش باید تجربه کاری در زمینه فروش، بازاریابی و یا تبلیغات را در رزومه خود داشته باشند در غیراینصورت بهتر است دوره های آموزشی را در آموزشگاههای معتبر که تقریبا یکسال زمان می برد بگذراند.
داشتن گواهینامه هایی مثل کارشناس فروش حرفه ای خبره (CPSP) ، گواهینامه حرفه ای فروش داخلی (CISP) و خبره رهبری فروش حرفه ای (CSLP) به متخصصان حرفه ای فروش کمک می کند تا در کار خود موفقیت بیشتری داشته باشند، ناگفته نماند که همه ی این دوره ها در ایران برگزار نمی شوند.
مقاله پیشنهادی ما: بیزینس کوچینگ چیست؟
مهارت های لازم برای مشاوران فروش
مشاور فروش باید مهارت های زیادی داشته باشد که هم بتواند با مشتری ارتباط برقرار کند و هم پشتیبانی محصولات را انجام دهد، در اینصورت می تواند معامله ای را انجام دهد که هم برای شرکت و هم برای مشتری ارزش داشته باشد.
در اینجا چند مهارت ضروری برای مشاوران فروش را برایتان آورده ایم:
- مهارت های ارتباطی: مشاور فروش باید بتواند با مشتریان و همکاران به طور موثر ارتباط برقرار کند.
- مدیریت زمان: از انجایی که تنظیم جلسات و قرارهای ملاقات با مشور فروش می باشد باید بتواند زمان را در بهترین حالت ممکن مدیریت کند.
- مهارت های بین فردی: آنها باید بتوانند رابطه های سالمی با افراد داشته باشند خواه این افراد مشتری باشند یا اعضای تیم. بسیاری از مشاوران فروش به طور طبیعی می توانند با شتریان ارتباط برقرار کنند، برخی هم می توانند به راحتی تکنیک های ارتباطی را بیاموزند.
- قدرت سخنرانی عمومی: اعتماد به نفس یکی از مهمترین ویژگی های فردی است که یک مشاور فروش باید داشته باشد، اگر مشاور اعتماد به نفس بالایی داشته باشد به راحتی می تواند در جلسات عمومی سخنرانی کند.
- مهارت سازمانی: مشاوران فروش باید مهارت هایی مثل کارکردن با رایانه، نرم افزارهای مدیریت فروش و ارتباط با مشتری را به خوبی آموزش دیده باشند.
- مهارت خدمات پس از فروش: مشاور فروش باید از نیازها و نگرانی های بعد از معامله باخبر باشند و برای آن آمادگی لاز را داشته باشند.
- مهارت سازمانی: آنها باید بتوانند نیازهای یک سازمان را بررسی کنند و توانایی مدیریت انها را داشته باشند.
- مثبت اندیشی: مشاوران فروش باید نگرش مثبت خود را هنگام تعامل با مشتریان حفظ کنند، حتی اگر مشتریان در مورد محصول یا خدمات ابراز نگرانی می کنند.
- تمرکز : به ویژه برای آن دسته از مشاوران فروش که به طور مکرر سفر می کنند و با مشتریان مختلفی ملاقات می کنند، تمرکز بر ماموریت شرکت برای اطمینان از فروش و رسیدن به اهداف بسیار مهم است.
چگونه می توانیم یک مشاور فروش موفق شویم؟
اگر به شغل مشاور فروش علاقه دارید ادامه این مقاله را بخوانید تا در این زمینه حرفه ای شوید:
- کسب و کار را بهتر بشناسید: باتوجه به اینکه مشاوران فروش در جایگاهی هستند که ارتباط نزدیک با مشتریان دارند و نیازهای آن را می توانند تعیین کنند و برآورده نمایند، بهتر است با محصول و خدمات آشنایی کامل داشته باشند هرچقدر بیشتر حرفه را بشناسند بیشتر می توانند محصول و یا خدمات را به مشتریان بفروشند.
- چه حرفه ای را انتخاب می کنید: مشاوران فروش در یک زمینه خاص کار می کنند و می توانند در حرفه های مختلف وارد شوند ولی بهتر است یک حرفه و کسب و کار را که بیشتر دوست دارید، انتخاب کنید.
- تحصیلات مرتبط داشته باشید: سعی کنید در زمینه مدیریت بازرگانی، تبلیغات و یا ارتباطات تحصی کنید. همچنین می توانید بسته به حرفه انتخابی خود مدرکی را بگیرید تا اطلاعات بیشتری داشته باشید.
- تجربه کاری را فراموش نکنید: اگر می خواهید یک مشاور فروش موفق باشید باید تمام تلاش خود را برای کسب تجربه کنید.
- شبکه سازی کنید: شبکه سازی با متخصصان کسب و کار می تواند به مشاور فروش کمک کند تا با کارفرمایان و مشتریان بالقوه ملاقات کنند.
- مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنید: مهارت نرم به مهارت های ارتباطی، مذاکره، متقاعدسازی، حل مسئله، خدمات مشتری و سخنرانی عمومی گفته می شود، به همین دلیل یک مشاور فروش موفق باید در مهارت های نرم توانایی بالایی داشته باشد.
اگر صاحب یک کسب و کار هستید، استخدام یک مشاور فروش حرفه ای می توانید درآمد شما را افزایش دهد، مشاور فروش بودن یک راه هیجان انگیز برای رشد حرفه شما است. اگر به شغل مشاور فروش علاقه دارید با نکاتی که گفته شد یک حرفه را برای خود انتخاب کنید و آن را ادامه دهید.
دیدگاهتان را بنویسید